Project omschrijving

Dobro Dosli

Welkom in het paradijs op aarde voor watersporters

In alle regio´s van Kroatië zeil je in zomerse sferen vanaf begin Mei t/m half Oktober. De beste temperaturen vind je in het midden en zuiden van Kroatië. De wind is over het algemeen tussen de windkracht 2 en 5 Beaufort. Vanwege valwinden kan de wind in Istrië en een deel van het noorden soms onvoorspelbaar en fors zijn.

De aantrekkingskracht van de Kroatische kust is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stadjes op de eilanden en andere stedelijke centra langs de kust. Ze bieden een rijk historisch erfgoed dat op elke straathoek zichtbaar is en gebeeldhouwd is in het natuursteen van de huizen, pleinen en steegjes waar u de mediterrane levensvreugde kunt voelen, met de typerende hartelijkheid van de gastheren die deel uitmaakt van de cultuur van het leven aan en nabij de zee. Deze zeilbestemming omvat de meest populaire kleine plaatsen vanaf het zuiden tot het noorden van de Kroatische zijde van de Adriatische kust, die naast hun schoonheid een veilige ligplaats bieden, waarmee ze een niet te missen bestemming voor de watersporters worden.

Kinderen aan boord op de mooiste zee ter wereld. Aantrekkelijk, hè? Varen met je hele gezin over de Adriatische zee, het lijkt op een droomvakantie. Er is niets voor kinderen te verzinnen wat zoveel lol, avontuur, leren en lachen kan bieden. Een perfecte plek om nieuwe vaardigheden te leren, zoals touwen knopen, namen van de winden of prachtige eilanden te leren en nieuwe vriendschappen maken in de haven of een nieuwe aanlegplaats.

 • Afstand tussen Nederland en Kroatië is 1300 tot 1600 km

 • Ontelbaar eilanden voor de kust, dus kortere dagbestemmingen mogelijk

 • Aantrekkelijke prijzen voor het huren van een zeil/motorjacht

FAQ items aan het laden...

Regio Zuid Kroatië,  Split en Dubrovnik

tekst over foto

tekst over foto

tekst over foto

Zeilen in de regio Zuid Dalmatië en Dubrovnik

Dit is werkelijk een uitzonderlijk mooi gebied, dat niet alleen vanwege de schoonheid altijd interessant, attractief en een bezoekje waard is, maar ook vanwege de vele historische verhalen en alle culturele activiteiten. De steden Trogir en Split zijn de meest bekende kuststeden, maar er is meer…

Strand Zlatni rat op het eiland Brac is uniek op de wereld. Het loopt als een landtong bijna een halve kilometer recht de zee in. De top van dit beroemde strand verandert voortdurend van vorm onder invloed van de golven en de zeestroming. Metingen laten zien dat het strand elk jaar steeds langer wordt. Het strand ligt op 2 km van het centrum van de plaats Bol.

Als u op Vis komt, moet u echt een bezoekje brengen aan de Modra spilja (Blauwe grot) op het nabijgelegen eilandje Biševo, op slechts vijf kilometer van Vis.Deze bekende grot dankt zijn naam aan het magische en betoverende blauwe licht dat zich dagelijks gedurende een bepaalde periode laat zien.

Korcula, de geboortestad van Marco Polo, gebouwd op de resten van een Griekse kolonie, is het historische en toeristische centrum van het grootste eiland van het gebied rond Dubrovnik.  De lichte, mediterrane keuken zoekt uitdaging in het gehemelte van de meest veeleisende fijnproevers.
In de buurt van de stad Korčula ligt een eilandengroep van 20 onbewoonde eilanden, dicht begroeid met struiken en met een toegankelijke kust. Hier bevindt zich ook het wat grotere eiland Badija met kiezelstranden en een prachtig Franciscanenklooster.

Dubrovnik, het centrum van het zuidelijkste deel van Dalmatië en ook de belangrijkste vertegenwoordiger van de regio, is over de hele wereld bekend en staat bovenaan de lijst van mooiste steden ter wereld. Er komen elk jaar weer kunstenaars, leden van koninklijke families en jetsetters van over de hele wereld en ze raken allemaal geïnspireerd door de stad. Maar de stad behoort net zo goed aan al die anderen die er ten minste een keer zijn geweest. En die ene keer is genoeg om voor altijd met Dubrovnik verbonden te blijven…

Meer informatie over zeiljachten, prijzen en vertrek-havens of maak hier je eigen zeilvakantie aanbieding.

Dubrovnik Stadsmuur

Diverse havens Zuid Kroatië

 • pula aci marina
 • Amfi theather pula

Split

De grootste stad van Istrië, Pula, bruist van historische bezienswaardigheden, waarvan het grootste zeker het Romeinse amfitheater is.  In het hart van deze historische stad, op slechts enkele meters van de Arena, ligt de ACI-jachthaven, op 2 km afstand van het centrum ligt Marina Veruda en iets ten zuiden van de stad ligt Marina Pomer.  Vanuit deze 3 havens worden zeiljachten en motorjachten verhuurd.

Nabij Pula ligt op slechts 5 km afstand de luchthaven. In de directe omgeving van Pula liggen de Brijuni-eilanden, ooit een van de meest prestigieuze zomerresorts bezocht door keizers, presidenten, wereldleiders en sterren uit de gouden eeuw van Hollywood. Al jaren is Pula een ideale startpunt voor een verkenning van de natuurlijke, culturele en culinaire rijkdommen van het schiereiland dat vaak wordt beschreven als een ongerepte versie van Toscane.

Hvar

Als u uw zeilvakantie begint vanuit een van de havens bij Pula, mag u Pula zelf niet missen. De havenstad Pula heeft voor iedereen iets te bieden. Fantastische winkels, een prachtige promenade en voor cultureel geïnteresseerde, talloze musea en monumenten. Een cruise naar het noorden neemt u mee naar de oude koloniale steden Rovinj, Porec, Novigrad en Umag.

Poreč  is bijna 2000 jaar oud. Voor de haven ligt een klein eiland Sveti Nikola, dat de stad beschermt. De stad zelf heeft ruim 12.000 inwoners en staat bekend als een toeristische trekpleister, mede dankzij de mooie boulevard, het historische centrum en de ligging aan de Adriatische Zee.

 • Rovinj Istrie

Vis

Het is gewoon onmogelijk om in Rovinj te zijn en je niet goed te voelen. Deze idyllische stad is een briljante Istrische parel die u zal betoveren met zijn charme, zijn kleuren, zijn pittigheid, zijn middeleeuwse architectuur van smalle stenen straten en zijn culinaire hoogstandjes. 

De nieuwe jachthaven van Rovinj (sinds Maart 2019)  ligt op loopafstand van de oude stad.

Wist je dat…? … dat er maar liefst 22 eilandjes in de archipel van Rovinj zijn, waarvan St. Andrew (Sv. Andrija) en St. Catherine (Sv. Katarina) de grootste en de mooiste zijn.

 

 • Umag haven Kroatie
 • Umag oude stad
 • Umag restaurant zeilen

Korcula

Een grote gemeentehaven op loopafstand van de oude binnenstad van Umag. In de grote kom (baai) van Umag liggen tevens vele moeringboeien.

Umag, van de oudheid tot de moderne tijd. De schoonheid van deze bestemming werd erkend door Romeinse edellieden die dit deel van Istrië kozen als de perfecte locatie voor hun vakantiehuizen.

Breng een bezoek aan een van de traditionele Istrische tavernes (konoba), met verschillende soorten vis- en vleesgerechten, evenals kwaliteitswijnen en olijfolie. Wandel door de smalle steegjes en geplaveide pleinen en ontdek het rijke historische en culturele erfgoed van de oude binnenstad van Umag.

De glorieuze natuur van Istrië zal u betoveren en charmeren, en de zee, de wind en het onvervuilde landschap zullen u helpen alle zorgen en stress te vergeten. 

 


 • Mali Losnj Haven
 • Losinj eilanden Kroatie
 • Mali Losinj promenade

Nationaal Park Mljet

Mali Losinj ligt in de Augusti baai (de grootste gesloten baai van deze groep eilanden), aan de zuidkant van de Losinj baai. Door de ligging is het uitgegroeid tot een belangrijk nautisch- , handel- , en tegenwoordig een toeristisch centrum. Een goede haven met alle faciliteiten is vooraf te reserveren.

Mali Losinj werd voor het eerst in de 12de eeuw genoemd, toen twaalf Kroatische families naar het eiland Losinj kwamen. In de 19e eeuw werd de “kleine stad” een nautische stad vanwege de zee en de jachthaven activiteiten.

Herkenbaar op het plein is de fontein (twee dolfijnen in een stenen omhulsel die zoet water spuiten, gebouwd naar aanleiding van de komst van stromend water uit de Vrana naar Mali Losinj in 1960), de geurige eilandtuin (een tuin met geneeskrachtige planten).  Mali Losinj is rijk aan prachtige stranden en baaien,  Sport en activiteitl-iefhebbers zullen zich niet vervelen. Elke toerist en bezoeker zal zeker plezier hebben in Mali Losinj

 • Rab Oude stad
 • Rab Haven
 • Rab-Kroatie
 • uitgaan-Rab-kroatie

Dubrovnik

Rab is een romantisch, een klein eiland, ter grootte van een kleine stad. Het eiland is 22 kilometer lang, dus met een (zeil)boot prima te verkennen. En neem je fotocamera mee, want de aanblik vanaf het water is sprookjesachtig. De vier grote klokkentorens van de oude stad Rab staan standaard in the picture.

Het eiland beschikt als een van de weinige plekken in Kroatië over zandstranden. Daarnaast is het een van de meest zonnige plekken in Europa met hete zomers , milde winters en een hoge zeetemperatuur.

Rab is een van de groenste eilanden van Kroatië , hoewel de aanblik vanaf het vasteland anders doet vermoeden vanwege het zicht op een kale heuvel die het binnenland tegen de Bora (harde droge wind) beschermt. Dit spectaculaire contrast en het feit dat de gelijknamige hoofdstad Rab tot een van de mooiste steden van Kroatië wordt gerekend, maakt  dat de geschiedenis van het toerisme tot zeer ver terugvoert.

Beschikbaarheid bekijken

Een groot voordeel van Istrië is de afstand tussen Nederland relatief klein is. Binnen 1 dag met de auto bij haven en zeilen op de Middellandse Zee.

Caroline Rechter

Genoten van de prachtige steden, en zoals jullie aangaven toch eenvoudig een havenplaats kunnen vinden in zowel Rovinj en Umag.  Top !

Familie Fisher

We werden prima geholpen bij de incheck. Naast jullie goede advies kregen we ook nog tips mee van de verhuurder. Boodschappenservice was uitstekend, we konden spoedig vertrekken uit de thuishaven.

Christoffer Melching