Close

 
Meest gestelde vragen over meezeilen

1. Wat zijn de voordelen van een meezeilvakantie?

Je beschikt niet over genoeg zeilervaring om zelf te een zeiljacht te huren? Of boek je een reis alleen? Dan is een meezeilvakantie de mogelijkheid om te genieten van zee, zon en een mooie omgeving. Aan boord bepaal je zelf of je wilt genieten van de zon op het voordek of dat je actief meezeilt en de schipper een handje helpt en de basis begrippen van het zeilen onder de knie krijgt.

2. Is het leuk om ook met andere flottieljeschepen op te varen?

Ja, overdag vaar je met je eigen crew aan boord van een comfortabel meezeilschip. Eind van de dag meren we af in een pittoresk dorpje of in een baai met de andere flottielje deelnemers. Zo hebben we een gezellige groep waar je veel gezellige contacten mee kan leggen.

In het hoogseizoen varen er voornamelijk gezinnen mee in de flottielje waardoor een meezeilvakantie ideaal is voor een gezinsvakantie!

3. Zijn de prijzen inclusief de heen- en terugreis naar?

De prijs voor alle meezeilvakanties zijn excl. reiskosten van en naar de vertrekhaven van onze flottielje. Wij bieden wel complete reizen aan waarbij de prijs van een vliegticket is inbegrepen. Kijk eens bij onze aanbiedingen!

4. Is ervaring noodzakelijk?

Je bepaald zelf hoe actief je de vakantie maakt. Zeilervaring is niet noodzakelijk maar als je wat wilt leren van het zeilen, dan brengen de schippers je graag de fijne kneepjes van het zeilen bij. Een meezeilvakantie is geen zeilcursus al kan je er wel veel van opsteken.

5. Hoe ziet een zeildag eruit?

‘s Morgens nadat de flottielje begeleiding de briefing heeft gegevens wordt er vertrokken. Vaak worden er nog even wat boodschappen gehaald en vers brood voor de lunch. Je kan nog even een wandeling maken door het dorp als je dat wilt. Na het vertrek zeilen we richting de eind bestemming maar zoeken altijd nog een mooie baai op waar je lekker kan zwemmen en snorkelen.

Eind van de dag meren we af en kan je het stadje bekijken, lekker zwemmen of gewoon ontspannen aan boord. Avondeten doe je aan boord of in één van de gezellige restaurantjes. Soms wordt er door de flottielje begeleiding een gezellig diner georganiseerd met de lokale specialiteiten.

6. Hoe zijn de vaargebieden?

Alle gebieden zijn nadrukkelijk geselecteerd op o.a. windomstandigheden etc. , zodat het voor een ieder, ervaren of niet ervaren, aangenaam vertoeven is aan boord. De afstanden zijn gemiddeld ongeveer 15 mijl. Hierdoor hebben we genoeg tijd om ook te genieten van het zwemmen, snorkelen en de dorpjes aan de wal.

7. Hoe neem ik mijn bagage mee aan boord?

Een meezeilschip is natuurlijk geen cruiseschip maar gezien de kleine groep aan boord comfortabel, echter de opbergruimte is beperkt, vandaar een opvouwbare tas.

8. Wat is er allemaal aan boord van het jacht en moet ik zelf nog iets meenemen?

Alles is aan boord en bij boeking ontvang je uitgebreide informatie wat wel en niet mee te nemen.

9. Hoe gaat de afwikkeling van een boeking?

Bij een boeking via internet wordt er altijd telefonisch contact met je opgenomen om de boeking met u door te nemen. Bij een telefonische boeking wordt alles direct met u doorgenomen. Na alles details besproken te hebben, sturen wij u een bevestiging van de meezeilvakantie en de eerste informatie. Uiterlijk 10 dagen voor vertrek wordt de overige reisinformatie toegestuurd. Vliegtickets worden door Sail-Events meestal als e-ticket gestuurd.

U heeft nog vragen? Stuur een bericht!
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!