Close

MEEST GESTELDE VRAGEN
FLOTTIELJEZEILEN

 
Meest gestelde vragen over Flottielje zeilen

1. Wat zijn de voordelen van flottielje zeilen?

Flottielje zeilen is zeilen aan boord je eigen zeiljacht maar niet helemaal in je eentje! Met een vloot van max. 10 andere boten vaart u een met zorg samengestelde route. Overdag bepaal je zelf hoe laat je vertrekt, of je lekker voor anker gaat of mijlen gaat maken. Eind van de dag komen alle deelnemende schepen weer aan op de besproken aanleg plaats. De flottielje begeleiding geeft elke morgen een briefing met tips over hoe u het beste kunt aanleggen in de aankomsthaven, waar u onderweg rekening mee moet houden en wat de mooiste ankerplaatsen zijn voor een zwemstop. Daarnaast is het een geruststellende gedachte om altijd met de marifoon of GSM contact te kunnen hebben met de flottielje begeleiding.

2. Hoeveel ervaring moet ik hebben voor een zeil vakantie?

Dit hangt af van de route, maar per jacht moet er minimaal één persoon aan boord zijn met enige zeilervaring op kajuit jachtzeilen. Zelfstandig moet je kunnen manoeuvreren en aanleggen. Navigeren is op de flottielje bestemmingen betrekkelijk eenvoudig omdat je door de eilanden op zicht kan navigeren. Uiteraard is de flottielje begeleiding altijd in de buurt om te helpen.

3. Is een vaarbewijs noodzakelijk?

In de meeste gebieden is er per boot minimaal één vaarbewijs noodzakelijk. Aangezien er in Nederland geen officieel vaarbewijs voor kajuitzeiljachten bestaat, behalve voor schepen die sneller kunnen dan 20 km/u of langer zijn dan 15 meter, vragen ze in diverse buitenlandse landen toch om een vaarbewijs. De meeste charters vragen een vaarbewijs bij het inchecken. Het Nederlandse Vaarbewijs I of het CWO II diploma is al voldoende. Heeft u wel zeilervaring maar nog geen vaarbewijs? Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

4. Is een zeilvakantie ook leuk voor de kleintjes in ons gezin ?

Een flottielje vakantie is fantastisch voor kinderen. Vooral in de schoolvakanties zijn er altijd veel gezinnen met kinderen en zijn vriendschappen snel gesloten. Ook de routes zijn in deze periode afgestemd op gezinnen, de dagafstanden zijn wat korter en hierdoor is er extra veel tijd om lekker te zwemmen en te snorkelen in de mooie baaien die u onderweg tegen komt.

5. Uit eten of eten aan boord?

In restaurantjes in idyllische haventjes en stadjes kun je van de diverse keukens genieten. Het eten bestaat voornamelijk uit vis- en vleesgerechten. Je proeft duidelijk de Mediterrane- en Italiaanse invloeden. Omdat de zeiljachten zijn uitgerust om aan boord te koken kan je hier ook voor kiezen.

6. Hoe zijn de vaargebieden en wat kunnen we verwachten?

De wind rond de middellandse zee over het algemeen rustig en plezierig te varen, ook voor de minder ervaren bemanningsleden. Je ontmoet dolfijnen en gaat voor anker in azuurblauwe baaien U ontvangt bij u reisbescheiden (indien u in flottielje Kroatië meezeilt) een uitgebreid Nederlands boordboek met tips, routes, tekeningen van de haventjes en baaien.

Je zeilt een afwisselde 1- of 2-weekse tocht en wisselt af tussen mooie baaien en pittoreske dorpjes. De flottielje tochten van zeilvakantie.nl zijn avontuurlijk en wij laten de dure ongezellige marina’s vaak links liggen.

7. Wat is er allemaal aan boord van de jachten en moet ik zelf nog iets meenemen?

Naast kleding en persoonlijke spullen hoeft u in principe niets mee te nemen. Huishoudelijke zaken, beddengoed en navigatie instrumenten zijn allemaal aanwezig. Na uw boeking ontvangt u van ons een uitgebreide informatiebrief met tips over alles wat handig is om mee te nemen aan boord.

8. Is een zeilvakantie in Kroatië met de auto goed te bereiken?

De afstand van Utrecht naar Sukosan is ongeveer 1560 km. Door de nieuwe autoweg (A1) is dit deel van Kroatië zelfs beter bereikbaar dan het Noordelijker gelegen Istrië. In het hoogseizoen kan het echter wel druk zijn. Advies is om dan twee dagen voor de reis te rekenen.

9. Met het vliegtuig?

Zowel Kroatië als Griekenland zijn uitstekend te bereiken met het vliegtuig. Start je de flottielje vanuit Sukosan dan kan je het best op Zadar vliegen. Vertrek je met onze zuiderlijke flottielje dan vlieg je op Split.

Via de lowcost Airlines vlieg je voor nog geen € 100,- naar deze bestemmingen. Zeilvakantie regelt de transfer naar de haven of geeft hierover graag advies.

10. Hoe gaat de afwikkeling van een boeking?

Naast kleding en persoonlijke spullen hoeft u in principe niets mee te nemen. Huishoudelijke zaken, beddengoed en navigatie instrumenten zijn allemaal aanwezig. Na uw boeking ontvangt u van ons een uitgebreide informatiebrief met tips over alles wat handig is om mee te nemen aan boord.

U heeft nog vragen? Stuur ons een bericht!
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!