Close

 
Flottielje zeilen in Kroatië

Zeilvakanties in Kroatie: Luxe MeezeilvakantiesZeiljachtenAanbiedingenPrijslijsten

Kroatië is met haar duizend eilanden de perfecte bestemming om ontspannen flottielje te zeilen!

Welkom in het land waarvan het rijke culturele erfgoed niet alleen maar in zijn ontelbare musea, galeries en kerken te ontdekken is maar juist op die betoverende plaatsen aan de Adriatische kust waar opeens de eenvoudigste wandeling een afdaling wordt naar de eeuwen oude trappen van de rijke en beroemde geschiedenis.

Ook als u de in elkaar verweven kleine witte stenen straatjes en steegjes volgt tot aan de vrolijke havens van de kuststeden in Istrië, de Kvarner-regio en Dalmatië, of wanneer u de kronkelende wegen van het Midden-Kroatië volgt tot aan de sprookjesachtige vestingen en kastelen, wordt elke stap een nieuwe ervaring.

Kroatië is bijzonder doordat vier cultuurgebieden: het Oosten, het Westen, Midden-Europese en zuid-mediterrane geest, elkaar in één gebied ontmoeten en aanvullen. Kroatië is een land van urbane cultuur waarin meer historische steden gevestigd zijn dan in elk ander deel van het Middellandse Zeegebied.

De Kroatische kust met haar eilanden behoort tot de rijkste kusten ter wereld. Van een aantal van de 1244 eilanden, kliffen, rotsen, die hier over gebleven zijn na de stijging van de Adriatische zee 13 000 jaar VC, zijn er hedendaags slechts 50 bewoond.

Het middellandse zee klimaat zorgt voor een aangename temperatuur en de omstandigheden om te zeilen zijn perfect. Kenmerkend is de wind vanuit het NW die in de morgen start en in loop van de dag opbouwt tot 3 á 4 beaufort. De eilanden maken een fantastische afwisseling mogelijk tussen onbewoonde baaien, pittoreske dorpen en de grotere historische steden aan de kust.

Benieuwd naar uw mogelijkheden ?
Fort-Sibenik

Flottielje zeilen vanuit Sukosan

Met deze flottielje vanuit Sukosan zeil je mee langs de vele eilanden van het Sibenik archipel en door het natuurgebied van de Kornati eilanden. Je bezoekt de KRKA watervallen en maakt kennis met het subtropische klimaat van het eiland Losinje in de Kvarner Regio. Vanuit Sukosan vaar je in het centrale deel van Kroatië. Hier vaar je relatief beschut en zijn de afstanden gemiddeld 18 mijl. Hierdoor dus uitstekend geschikt voor gezinnen met jongere kinderen.

De starthaven van onze flottielje ligt tien kilometer ten zuiden van de stad Zadar in het plaatsje Sukosan. Door de nieuwe snelweg in Slovenië en Kroatië is Sukosan prima te bereiken met het eigen vervoer en zelfs sneller aan te rijden dan het noordelijker gelegen Istrië. De afstand vanaf Utrecht is ongeveer 1500 km.

Kom je met het vliegtuig dan vlieg je tegen lage tarieven vanuit Düsseldorf of Charleroi met Ryanair naar Zadar. Vanuit Amsterdam vlieg je met Easyjet of Croatian Airlines naar Split.

Vanuit Sukosan varen we tochten van 1 en 2 weken. Tijdens een 1-weekse tocht kan je kiezen uit de Kornati-tour of de Krka-tour. Met de Kornati-tour zeil je door de eilanden van het Kornati nationaal park en bezoek je kleine dorpjes en baaien. Met de Krka-tour wissel je af tussen stadjes aan het vaste land en de eilanden van het Sibenik archipel en bezoek je het nationaal park Krka.

Tijdens de 2-weekse tocht ontdek je Dalmatië en de Kvarner regio. Een fantastische tocht door de kornati eilanden richting het Noorden tot aan het subtropische eiland Losinj. Daar vandaan zak je weer af richting het Zuiden langs de eilanden Dugi Otok en Ugljan. Een avontuurlijke tour met dorpjes, baaien en stadjes!

Omdat wij aparte 1- en 2-weekse tochten varen komt onze 2-weekse tour niet na 1 week terug in de start haven om de flottielje te wisselen!  

Meer Info

Flottielje zeilen vanuit Split

Tijdens onze flottielje vanuit Split zeil je in het zuidelijke deel van Kroatië en zeil je mee naar beroemde eilanden als Hvar en Vis, bezoeken we de geboorte stad van Marco Polo op het eiland Korcula en maken kennis met de indrukwekkende natuur van het eiland Miljet. De eilanden in het zuiden zijn groter en de afstanden tussen de eilanden zijn ook wat groter dan in het centrale deel van Kroatië.

In het zuiden vaar je gemiddeld 20 mijl per dag en zeil je wat meer op open zee. Het klimaat is zeer aangenaam en stabiel. Het zuiden kent de meeste zon uren. De havenstad Split bereik je met het eigen vervoer of per vliegtuig. De luchthaven van Split ligt op slechts tien minuten van onze vertrek haven.

Om het maximale uit het zuiden en de zeilvakantie te halen zeilen we vanuit Split 2-weekse flottielje tochten. Deze tochten noemen we de Marco Polo tour. Je zeilt in het kielzog van deze ontdekkingsreiziger en bezoekt zijn geboorte plaats op het eiland Korcula.  

Benieuwd naar de route vanuit Split? Voor alle vertrekdata, prijzen en beschikbare zeiljachten ga je naar onze prijslijsten.  

Een flottielje zeilvakantie vraag je bij ons aan via de offerte aanvraag. Hierbij geef je bijvoorbeeld aan welke periode, vertrekhaven en type zeiljacht de voorkeur heeft. U ontvangt van ons altijd een persoonlijke offerte voor het meest geschikte zeiljacht en een plaatsje in onze flottielje. Maak hier je eigen offerte voor een flottielje zeilvakantie vanuit Split.

Vragen? Bekijk de meest gestelde vragen over flottielje zeilen of neem contact op met onze medewerkers.

Contact

 Flottielje vertrekdata 2019

(Onderstaande data is definitief, dus deze flottieljes gaan altijd door)

Krka Tour
1-weekse,
vertrek vanuit Sukosan
Kornatie Tour
1-weekse,
vertrek vanuit Sukosan
Dalmatië Tour
2-weekse,
vertrek vanuit Sukosan
Marco Polo Tour
2-weekse,
vertrek vanuit Split/Kastela (zuiden)
Zaterdag 6 juli 2019 Zaterdag 13 juli 2019 Zaterdag 27 juli 2019
Zaterdag 20 juli 2019 Zaterdag 27 juli 2019
Zaterdag 3 aug. 2019

Zaterdag 10 aug. 2019

Zaterdag 3 aug. 2019

Zaterdag 10 aug. 2019

 Zaterdag 20 juli 2019  Hvar Tour
1-weekse,
vertrek vanuit Split/Kastela (zuiden)
Zaterdag 17 aug. 2019  Zaterdag 3 aug 2019  Zaterdag 27 juli 2019
Ov.Zaterdag 27 juli 2019  Zaterdag 3 aug. 2019

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!